Molenvijverpark-Kattevennen-Synapspark

Deze riksjarit gaat via het prachtige  Molenvijverpark richting  Heempark.   Dit natuurlijke park ligt tussen het centrum van Genk en Kattevennen. We passeren de vijvers en hooilanden, alsook de kruiden- fruit- en groentetuinen. In de bijenhal kan je kennis maken met de imker. Picknicken kan aan één van de picknickbanken of we bestellen iets lekkers bij de bistro. En als er geen school is, kunnen we genieten van het jonge volkje dat zich uitleeft in de avontuurlijke speeltuin.

Vervolgens rijden we naar  Kattevennen, één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Daar kunnen we volop de tijd nemen om wat rond te toeren naar interessante plekjes. En het is er ideaal voor een terrasje!

Voor de terugweg rijden we via het nieuwe brede fietspad naar het Synaps Park, de site van het Ziekenhuis Oost-Limburg. Daar is de laatste jaren heel wat veranderd! De tijd van het oude Sint-Jansziekenhuis aan de Weg naar As ligt dus al ver achter ons, maar voor velen is dit nog een belangrijke herinnering! Via de residentiële wijk Molenblook, met zijn riante villa's, klimmen we via de Weg naar As terug naar Portavida

andere ritten

Bekijk onze andere ritten

Binnenkort nieuwe ritten beschikbaar!