Vrijwilligers

Alle hulp is welkom

Soorten vrijwilligers

Fietspiloten

Als fietspiloot volg je een korte opleiding om de riksja's te leren kennen en oefenritten te maken zodat alle passagiers veilig en aangenaam vervoerd kunnen worden. Safety first! Wij zorgen er ook voor dat je goed zichtbaar op de weg komt en dat je de wegcode kent. Je bent goed verzekerd en wordt permanent ondersteund.

Rittenplanner en coördinator

Je helpt mee aan de opvolging van de ritaanvragen en houdt overzicht op de beschikbaarheid van de riksja's en de piloten. Je neemt een actieve rol op in de rittenplanning en communiceert daarover met de fietspiloten en de aanvragers. Je werkt nauw samen met het bestuur.

ICT-talent

Heb je een grote boon voor ons project en ben je handig met de PC, multimedia en sociale media? Dan ben je welkom voor het uitstippelen, opslaan en delen van riksjaroutes via GoogleMaps, het bewerken en beheren van video- en fotomateriaal, bijwerken van de website, sociale media, enz...

Logistieke steun

Kleine klussen zijn bij ons project van groot belang! Ben jij een handige Harry en Henriëtte voor klein onderhoud (o.a. proper houden) van de riksja's, controle/nazicht materiaal en fietsenberging, vervoer of hulp bij activiteiten,...? Specifiek onderhoud van de riksja's gebeurt door onze leverancier en Fietspunt is vlakbij.

De voordelen om vrijwilliger te zijn bij Samen op de fiets - Netwerk, fietsplezier, verzekering, ondersteuning
Voordelen

Wat hebben wij onze vrijwilligers te bieden?

Wil je op een sociale, sportieve én milieuvriendelijke manier bijdragen? Dan is fietspiloot worden zeker iets voor jou! Je krijgt van ons de nodige opleiding, ondersteuning voor veilige ritten, vrijwilligerscontract, een vrijwilligersverzekering en een fietsverzekering. En natuurlijk ook een toffe sfeer en veel enthousiasme van de passagiers.

  • Netwerk van geëngageerde mensen
  • Fietsplezier
  • Vrijwilligersverzekering
  • Vrije agenda
  • Ondersteuning
Verwachtingen

Wat verwachten wij van onze fietsvrijwilligers?

Als fietspiloot ben je bereid om een korte opleiding te volgen en voldoende oefenritten te maken. Je hebt affiniteit met de doelgroep. Je bent vlot bereikbaar via mail en GSM. Je maakt je beschikbaarheid kenbaar maar je hoeft je niet vast te pinnen op een bepaalde dag, noch op een bepaald aantal dagen per maand..

  • Opleidingsgezindheid
  • Professionaliteit en respect
  • Zorgzaamheid met minder mobiele mensen
Wat verwachten we van onze vrijwilligers bij Samen op de fiets - Opleidingsgezindheid, respect en zorgzaamheid
Vul dit formulier in

Vrijwilliger worden

Je inzending is gelukt! Wij laten je zo snel mogelijk iets weten
Er is iets misgelopen! Gelieve opnieuw te proberen.