Ritten

Alles wat je moet weten over de fietsritten

Onze riksjafietsen worden niet verhuurd. Ze worden altijd bestuurd door een opgeleide fietsvrijwilliger. Wij noemen ze onze fietspiloten. Wij kozen voor riksja-fietsen van het type ‘Chat’, echte babbelfietsen dus.  Klik hier om meer te weten over onze Riksja-fiets en wat de piloot moet doen.

Het is de bedoeling om recreatieve ritten te maken door Genk, met start en aankomst aan het Grand Kaffee Portavida.

Dankzij Burgerbudget Genk hebben we voldoende financiële middelen om dit project op te starten. Daarom zijn onze riksjaritten in ons opstartjaar gratis voor inwoners van Genk. Minstens één passagier moet inwoner zijn van Genk. En minstens één passagier is minder mobiel.

Samen op de Fiets is ons motto! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Wil iemand van de familie of de vrienden meefietsen met de eigen fiets? Dat kan! Mits dit veilig gebeurt, want wij fietsen traag in vergelijking met de modale fietser. Het is ook perfect mogelijk dat de twee riksja's samen dezelfde rit maken. Samen op de Fiets in het kwadraat dus!

Al onze riksjaritten starten aan het Grand Kaffee Portavida op de Welzijnscampus te Genk. Ideaal om vooraf en/of achteraf te genieten van een drankje en een hapje. Op deze mooie site is ondergronds parkeren geen probleem en ook niet zo duur (0,50 euro/half uur, maximum is 5 euro). Vanaf de ondergrondse parking P2 van WZC Toermalien bereik je met de lift makkelijk het Grand Kaffee en dus ook de startplaats. Daar staan zitbanken waar je kan wachten tot de riksja komt aangereden.

Waar de rit naartoe gaat wordt in overleg met de passagiers en de fietspiloot afgesproken. We hebben al een aantal mooie riksjaritten uitgestippeld met onderweg leuke stopplaatsen en horecavoorzieningen. We fietsen zoveel mogelijk op brede en afgescheiden fietspaden, in fietsstraten, in autoluwe straten op het fietsroutenetwerk en op vlakke ondergrond.  

Voorlopig zullen wij met onze twee riksja’s recreatieve ritten aanbieden op weekdagen in de namiddag. Een rit aanvragen doe je tijdig, minstens een week vooraf, altijd via mail naar info@samenopdefiets.be of via deze website (rit boeken). Telefonische aanvragen kunnen wij niet aanvaarden omdat de aanvraagvolgorde dan niet verifieerbaar is. We behandelen elke aanvraag in chronologische volgorde.  

Elke aanvrager wordt telefonisch gecontacteerd om een gepast moment af te spreken en om nog enkele gegevens op te vragen. Er wordt een aanvraagformulier opgemaakt en doorgemaild, samen met de bevestiging van de rit. Het volledig ingevulde aanvraagformulier wordt te laatste vlak voor de rit aan de piloot bezorgd.
De mate waarin we ritten kunnen organiseren hangt uiteraard samen met de beschikbaarheid van riksja's en van fietspiloten. Maar ook het weer speelt een rol. Bij regen en winderig weer houden we onze riksja’s binnen.  

Een namiddagrit met de riksja duurt ongeveer 3 uur. Maar het kan ook iets langer of iets korter. Het startuur en einduur worden in overleg vastgelegd en met de fietspiloot afgesproken.

Traag is de regel. Dus we zijn geen kilometervreters. Een riksjarit van 15 à 20 km is al een heuse rit! Want een terrasje onderweg of een andere leuke stop vragen ook tijd en die tijd gunnen we onze passagiers en onze fietspiloten. Fietsplezier staat voorop!

Suggestieve ritten

Ontdek welke ritten we voor jou hebben uitgestippeld

Al onze ritten zijn suggestief en hoeven dus niet exact te worden gevolgd. De rit wordt bepaald in samenspraak met de fietspiloot. Naarmate het project vordert zal je hier meer ritten kunnen vinden.

Een riksjarit (fietsrit) doorheen het mooi aangelegde Molenvijverpark tot aan het bosrijke Kattevennen, met heel wat bezienswaardigheden. Daarna terug naar Portavida via het Synapspark.

Meer Info
onze fietsen

Riksja en duofiets

Samen op de fiets - de riksjafiets

Riksja CHAT

De Chat is een ideale fiets om gezellig 'samen' met elkaar te kletsen tijdens een fietstocht. Op de riksja fiets kunnen personen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen weer genieten van de wind door hun haren. De passagiers zitten voorop de fiets in een ergonomische zitkuip met gordels en vering.

Samen op de fiets - de duofiets

Duofiets Fun2Go

De Fun2Go is  een driewieltandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Eén persoon stuurt, beiden kunnen trappen.
Wij hebben de aankoop hiervan voorzien in de 2de fase van ons project. 

MEER INFO VOLGT!